lagen att gissa rätt, och vinnare blir laget med lägst antal minuter. Lek-ledaren drar en lapp och läser den högt. De lagen får automatiskt tre poäng. En deltagare utses

till John. Flest poäng när alla lappar är upplästa vinner. Klapp och vänd-leken, man börjar med att lägga sin vänstra hand över personen till vänsters högra hand så att de ligger i kors. Sedan klappar någon i bordet. Det kan vara bra att ha en "domare" vid varje hink så att ingen fuskar och bär ballongen i knuten. Målet är för dem att genom att böja sig framåt och titta bakåt, mellan benen, pricka flaskan med blyertspennan. Sedan fortsätter man runt bordet, så att alla sitter med armarna i kors. I hinkarna placerar man sedan de (väl-)fyllda vattenballongerna. Borden tävlar mot varandra. Sedan fortsätter man tills lapparna är slut. Dela in deltagarna i lag. Då får man ofta höra allt från psalmer och operetter till hårdrockslåtar. Har man inte hinkar så det räcker till två per lag, så kan man ha vattenballongerna i olika färger för att hålla isär de olika lagen. Man sitter i en ring, och lägger en flaska i mitten. Ni kan om ni vill bastu bestämma att man har till exempel tio sekunder på sig att börja sjunga när det är ens tur. Om någon klappar två gånger i bordet så vänder man och turen går i stället medsols. Därför är från och med nu två ord förbjudna, nämligen orden JA och NEJ. Den här kommer vi ihåg från mellanstadiets klassfester! I början är alla otroligt misstänksamma, men efter kvällens gång så brukar garden lätta, och man glömmer av tävlingen lite. Leken kräver en del rekvisita. Nu gäller det för alla deltagarna att samtidigt peka på den person lappen handlar om, den som har rätt får poäng! Klarar man inte det eller om man råkar sjunga en redan sjungen låt så har man förlorat. Nu ska de andra deltagarna följa John och göra exakt som han gör, t ex gå på knän, hoppa, krypa under en stol, sjunga en sång etc. Sedan gör man små kit av dem, ett till varje bord.

Sällskapslekar inomhus. Påpå

Ni övertar motståndarens piprensare så snart han eller hon till er yttrar någotdera av de förbjudna orden. Paljetter, väljs konsekvens inomhus måste personen utföra ett uppdrag gala som en tupp. Tex piprensare, lagen ska gissa vad det är och vad det används till. Toapappersrullar osv, samla ihop en massa inomhus hobbyprylar, men det kan bli mycket tidskrävande om man inte har proffsskådespelare som gäster.

Klart man ska ha lekar på festen!Här har vi samlat våra tips p å de bästa lekarna för alla fester, kluriga lekar som passar både vuxna och barn.Sällskapslekar kan liva upp en fest eller annan tillställning.


Två personer står på knä vid ett bord. Självklart kan man ju välja att bara ge varandra kluriga meningar att försöka spela upp. Ta ett stort cornflakespaket eller en liknande låda. Rota fram ett gäng konstiga saker från vindsförrådet. quot; man vet ju aldrig var man kommer att hamna i livet. Förklaras som vinnare och ett pris kommer att överräckas. En bra lek om man sitter vid olika små bord. Plus det riktiga svaret, självklart" och så vidare är lidingö godkända. Dvs den som erövrat flest piprensare.