är nära eller personalen på förskolan, de kan berätta om ditt barn har bra självkänsla, säger Malin Bergström. Barnet kan behöva hjälp att sätta ribban på en lagom nivå.

Det är okej att säga som det är till ett barn i en krånglig situation, även om du vet att det medför att han eller hon kommer att bli ledsen, bara du förklarar baby varför och finns där och tröstar. Ibland kan vi föräldrar prata lite väl mycket med våra barn, vi vill att de ska förstå. Barn föds med bra självkänsla, det är upp till oss föräldrar att se till att de behåller den. Vissa barn har höga krav på sig själva och blir besvikna när de inte klarar det de vill. Barnpsykolog Malin Bergström arbetar på Karolinska Institutet och har bl a skrivit boken Lyhört föräldraskap och hon föreläser regelbundet om föräldraskap och ämnen som trots och självkänsla. Se det som något positivt att de har höga krav, det är en drivkraft. Ingen kan första gången. Tänk dig lyckan hos ett barn som lär sig gå eller klappa händerna. Uppmuntra barnet att prova lagom svåra utmaningar.

Resesäng baby, Kappahl newbie online

Om exempelvis de äldre kusinerna inte vill att ditt barn ska vara med och leka just. Det är lätt att tro att ett barn som är blygt och avvaktande inte har bra självkänsla. Föräldrars uppgift är att visa små barn att världen är en trygg plats.

Här hittar du våra butiker.Saknar du en butik som du tidigare har funnits bland Babyproffsens butiker?Mer info om detta här.

Och hur gör vi då gran det. Alla svåra saker måste man träna om och om igen. Du duger precis som du är Är det okej att bli arga eller att bryta ihop totalt inför våra barn. Mutor, okej att bli ledsen, hur ska du då veta om ditt barn har bra självkänsla eller inte. Allt är svårt i början, säg då istället vad bra att du försökte. Detta är min tolkning och sammanfattning av Malin Bergströms tips. Alla barn ska alltid veta, här är Malin Bergströms 10 bästa tips för hur du ska lyckas behålla och stärka dina barns självkänsla.

Självkänsla är medfött, enligt Malin Bergström föds alla barn med bra självkänsla och vår uppgift som föräldrar är att se till att de behåller och stärker den genom livet.Och hur är det med oss föräldrar?