närheten, vatten och välling (i resvänligt tetrapack). Den som börjar sjunga en giltig sång först får ett poäng! Exklusiv frågebank med barnpsykolog Malin Bergström. Det är smidigt att

bila. Ta med presentpapper, barnsax, tejp och snöre och låt barnen göra nya presenter av askarna. GÖR SÅ HÄR: En person tänker, för baddräkt gravid stadium sig själv, ut en känd person. Leken går att göra svårare genom att ni bara får välja ord inom ett visst tema, exempelvis djur, länder, yrken, artister eller liknande. Om man lyckas ringa in fem siffror i rad så ropar man bingo. Första personen drar en lapp och läser den tyst för sig själv. Skaffa gärna en baksätesspegel så att du kan se ditt barn i baksätet, t ex Easy View (för bakåtvända barn) eller See-Me (för framåtvända barn) från Sunshine Kids. Ibland kan det räcka att få något att tugga på för att stävja illamåendet. En del barn gillar inte att sitta fastspända i bilen, de blir rastlösa och finns det syskon i baksätet, är det inte ovanligt med bråk. En GPS kan underlätta resan, men ha för säkerhets skull alltid med en detaljerad papperskarta som komplement. Ordkedjan, i den här leken är ni bara beroende av lite fantasi, och koll på alfabetets bokstäver. Digital prenumeration 79 kr/mån Ingen bindningstid! Vi lovar, det är klurigare än det låter! Markera ut de ställen ni skulle vilja stanna på, men se också till att det finns utrymme för spontanstopp. GUL BIL, detta är en klassisk billek som går ut på att den som först ser en gul bil får poäng. Resten av deltagarna får nu ställa ja- eller nejfrågor till den första personen, som till exempel tänker du på en kvinna?, är personen känd från TV? Fyll tomma tändsticksaskar med småprylar och slå in dem som små presenter. Denna lek går givetvis att leka med vilken färg som helst eller olika bilmodeller. Men bestäm vilket regelverk ni ska använda innan ni börjar tävla för resefridens skull. Den som har satsat på det märket får en poäng! Sen ska personen gå in i karaktären och låtsas vara den kända personen medan övriga deltagare ställer frågor och pratar med kändisen, för att tillslut lista ut vem det är personen föreställer. På resan: Packa en separat väska som är lätt att komma åt med ombyteskläder, extra blöjor, våtservetter och blöjpåsar. GÖR SÅ HÄR: Kom överens om en kategori ni vill göra er ordkedja i, till exempel frukter, städer eller sporter. Är vi framme snart? Om summan av siffrorna på en och samma registreringsskylt är 25 får man 3 poäng. Ha alltid skräppåsar, åksjukepåsar och en hushållsrulle nära till hands, samt en flaska handsprit att desinficera händerna med. Sen ska personen, utan att säga vilken låt det handlar om, sjunga med så gott det går medan resten av gänget ska försöka lista ut vilken låt personen sjunger.

Samma sak gäller i Italien, det enda ni behöver är papper. Och kommer på ett ord på det. Alla deltagare får ett par papperslappar och en penna. GÖR SÅ HÄR, en i taget är spelledare, lekar i bilen för stora och små och skriver sen upp namn på kända personer på lapparna.

Lägg bort surfplattorna och prova några av dessa lekar för att göra bilresan r oligare.Vi önskar dig och dina reskompisar en riktigt skön sommar i bilen!


Vandrarhem nynäshamn stf, Restaurang stockholm kungsholmen

Bilnummerjakten, extra poäng utdelas om man kan artisten. Och håll tummarna för att det är överrepresenterat på vägarna när ni är ute och åker. Till exempel 111 eller AAA, då lekar i bilen för stora och små kan ni leka leken som garanterar skrattfest.

Välj de tips som passar dig och din familj bäst.Motormännen har en förteckning över boendealternativ.