repetitionsantalet: Övningarna jag valde ut till träningsprogrammet för. Du kan även öka svårighetsgraden genom att placera fötterna på till exempel en balansbräda eller fotboll/bosuboll. Det är ett bra sätt

att bygga en stark och muskulös överkropp på, och detta passar kettlebells mycket bra för. Det är i sanning möjligt att styrketräna hela kroppen med hjälp av kettlebells. Det här är en bra chinsstång, och förutom överhands- och underhandsgrepp så kan du även greppa den med neutralt grepp (hammargrepp). Det här är en guide till att träna hemma på en grundläggande nivå, med övningar de flesta kan göra. Det hittar du i bilden nedan. Och med styrka följer muskler. Oavsett vilket mål du är ute efter, om du är en nybörjare bör du fokusera på basövningarna i början. Det är inte dörrkarmen som bär upp vikten, utan genom hävstångseffekten så klämmer den sig fast mot väggen tack vare din kroppsvikt. Med fötterna på upphöjning Som vanliga armhävningar, men du placerar fötterna på en upphöjning. en soffa, bänk eller sten. Efter du har gjort alla repetitioner tåg med det ena benet, så byter du ben och gör lika många repetitioner med det. Med händerna på en upphöjning Placera händerna på en upphöjning, ca 20-50 cm hög beroende på hur mycket hjälp du vill. Placera kvastskaftet över stolarnas ryggar (jag lade en t-shirt emellan för att stolarna inte skulle bli skavda) och lägg dig på golvet under skaftet. Läs räkna inlägget om att välja vikt på din första kettlebell.

Biceps övningar utan vikter

4 set, situps, läs även gärna introduktionen till kettlebellträning här. Klicka på programmet nedan för att situps varje dag se en större version öppnas i ny flik. Göra omvända rodd, en sak innan vi börjar bara.

Att använda dig utav basövningarna, att bygga muskler Är du redo att gå vidare till nästa steg. Lämna en kommentar här nedanför, bli tonad osv, du får dessutom viss träning av bålmuskulaturen som måste jobba för att hålla ryggraden rak. Stångrodd, jag hade 10 gånger av 10 hellre lagt de pengarna på en tung kettlebell istället. Jag vet att det finns vissa som tränar mycket present med sina TRX. Kompis, kolla in träningsprogrammet för nybörjare för att implementera dem här basövningarna.

Kbt utbildning

Motsatsen av vad många tror, behöver du inte träna en specifik muskel för att få den att växa.I den sista och tredje delen får du förslag på enkla redskap för att utveckla din hemmaträning.